Slide background

Vi gör något för miljön!
Stor miljösatsning av
Häggenäs Automobile AB

Pressmeddelande 2017-08-29

Tack vara en stor investering i solceller är nu Häggenäs Automobile AB helt självförsörjande på el via solenergi. Detta är också troligen den största solcellsanläggningen inom svensk bilhandel. Solcellsanläggningen beräknade årsproduktion är ca 80 000 kWh och består av 288 solpaneler på vardera 290W. Den totala effekten är 84kW. Elproduktionen motsvarar förbrukningen för ungefär 16 villahushåll.

– Det spelar ingen roll om vår solcellsanläggning är de största i branschen eller ej, det viktiga är att den medför ett rejält kliv framåt i vårt miljöarbete och att vi nu är självförsörjande på utsläppsfri el. Detta är något vi är stolta över och som passar väl in i vår profil, säger Jonas Carlsson, delägare Häggenäs Automobile AB.

Häggenäs Automobile AB ligger längs väg E22 i Hörby kommun. Investeringen är kommunens största och konkreta planer finns på att fortsätta miljöarbetet. Bland annat pågår just nu en upphandling av fler laddstolpar.

– Det finns åtskilligt vi kan göra – och som vi redan gör - för att förbättra miljöarbetet. Vi märker att miljövänligare bilar ökar i popularitet och att våra kunder också uppskattar våra insatser för en hållbar utveckling. Solcellsanläggningen passar därför väl in i vårt tänk kring kvalitet och miljö som vi vill ska genomsyra både våra produkter och vår service, menar Jonas Carlsson.

För mer information, kontakta Jonas Carlsson på tel +46-70-5451413 eller jonas@haggenas.se

 


Här på familjeägda Häggenäs Auto arbetar vi med allt från nyttofordon till sportbilar. Gillar du Porsche har vi mycket gemensamt och du får gärna dra nytta av våra erfarenheter. Kanske hitta din drömbil eller sälja bilen du har idag. Vår verkstad servar, reparerar och modifierar alla bilmärken inklusive Porsche.
Varmt välkommen!
© HÄGGENÄS AUTOMOBILE AB 2014

Denna sidan fungerar inte korrekt i din webbläsare.

Du kör antagligen Internet Explorer 8 eller neråt. Vi rekommenderar att du uppgraderar din webbläsare. Google Chrome, Mozilla Firefox eller Internet Explorer